Agder Camerata inviterer til kortreist kammermusikk-konsert torsdag 29.09.16 i skolens aula, kl. 11.15.

Konserten er gratis, og åpen for alle som ønsker å oppleve denne spennende musikken.

I perioden 23. september til 2. oktober turnerer Agder Camerata med kortreist kammermusikk i Agderfylkene, Telemark, Hedmark, Akershus og Oslo. Hele 9 konsertsteder står på programmet og nytt av året er at turnéen også strekker seg østover bl.a. med konsert i Oslo. Årets utgave av Agder Camerata har en utradisjonell og spennende besetning som skaper stor klangrikdom og variasjon. Ensemblet består av fiolin, cello, fløyte, fagott og piano, noe som har gitt komponistene som leverer musikk til turnéen spennende utfordringer. Åtte komponister fra Sørlandet har fått plass i programmet, og det blir 4 urfremføringer i løpet av turnéen. Ensemblet lover spennende og varierte kammerkonserter med en rik musikalsk fargepalett!

Kortreist musikk - 9 spillesteder
Musikk skapt av komponister fra, eller bosatt på Sørlandet, har fått ufortjent liten oppmerksomhet både blant publikum og musikere. Det er en spennende og rikholdig skattekiste å hente fra, og vi er heldige som har flere komponister som er aktive med å skape ny musikk. De årlige turnéene med Agder Camerata har nettopp som formål å gjøre denne musikken kjent for flere. I årets program har hele åtte komponister fått plass med kammermusikk for ulike besetninger.
Turneen starter 23. september og besøker følgende steder: Dahlske vg. skole, Risør rådhus, Arendal kulturhus, Vågsbygd vg. skole, Musikkens Hus i Kristiansand, Bærum bibliotek, Toneheim folkehøgskole på Hamar, kulturhuset Sentralen i Oslo og avsluttes i Gullbring kulturanlegg i Bø (Telemark) søndag 2. oktober.

Komponistene
Åtte komponister er representert på konsertene. Alfred Gammelsæter, Rolf Gupta, Anna Jastrzebska, Vidar Kristensen, Galib Mammadov, Kjell Marcussen, Kari Matti Tamper og Konrad Mikal Øhrn. Det eldste verket som framføres er fra 1985 og det nyeste ble ferdig i juli i år.
Komponistene representerer stor bredde i sine musikalske uttrykk og henter inspirasjon fra ganske så forskjellige kilder. Her finner man vakre melodier, drivende rytmer, spennende klanger, overraskende dissonanser og musikk inspirert av folkemusikk. Dette gir konsertprogrammet en rik og spennende musikalsk fargepalett.

Musikere fra regionen
Utøverne er profesjonelle musikere bosatt i regionen og representerer noe av bredden i det som rører seg innen klassisk musikk og samtidsmusikk i fylket. I år har ensemblet fem musikere; Olga Rakvåg - fiolin, Randi C. P. Birkeland - cello, Thomas Anderssohn - fløyte, Kari Matti Tamper - fagott og Erik Haugan Aasland - klaver. De ser fram til å formidle vakker, spennende og nyskapende musikk til publikum.

Konsertene er for alle
Arrangørene ønsker at flest mulig skal få del i konsertene. Særlig ønsker man at ungdom, musikkelever og musikkstudenter får med seg konsertene for å bli kjent med ny musikk. Derfor er det lagt inn to skolekonserter samt at ungdom får fri entré på flere av kveldskonsertene.
Arrangør og produsent av turneen er Aust-Agder musikkråd, og turnéen er støttet av Norsk kulturråd og Aust-Agder fylkeskommune. I tillegg er arrangørkommunene, lokale medarrangører og skolene med både som samarbeidsarrangører og bidragsytere.

Turnérute:
Fredag 23. sept. kl 13:30 - Dahlske vgs., Grimstad - skolekonsert
Fredag 23. sept. kl 19:00 - Risør Rådhus
Lørdag 24. sept. kl 13:00 - Arendal kulturhus
Torsdag 29. sept. kl 11:15 - Vågsbygd vgs., Kristiansand - skolekonsert
Torsdag 29. sept. kl 19:30 - Musikkens Hus, Kristiansand
Fredag 30. sept. kl 18:00 - Bærum bibliotek avd. Bekkestua
Lørdag 1. okt. kl 15:30 - Toneheim Folkehøgskole, Hamar
Søndag 2. okt. kl.13:00 - Sentralen, Oslo (i samarbeid med Steinway Piano Gallery)
Søndag 2. okt. kl.19:00 - Gullbring kulturanlegg, Bø i Telemark

av Nodeland, Ivar, publisert 27. september 2016 | Skriv ut siden