Myren
Foto: Thor Magne Vesterhus

Myren Gård, konsert søndag 9. november kl. 19.00.
Konsert med musikk fra første verdenskrig.

Konsert på Myren Gård. Søndag 9. november kl. 19.

Elever fra musikklinjen ved Vågsbygd videregående skole har satt sammen et program med musikk skrevet i perioden rundt første verdenskrig (1914-18). Det var i sommer 100 år siden krigen brøt ut. I økende grad ser historikere på første verdenskrig som den store tragedien i det 20. århundret fordi den også dannet grunnlaget for andre verdenskrig. Under hundreårsmarkeringen beskrives krigen som en europeisk kulturkatastrofe.
Tiden rundt første verdenskrig er også full av kulturelle spenninger mellom ulike stilarter,- 1800-tallets idealer mot det avantgardistiske. Vi ønsker å fremheve spenninger fra tradisjonell operette-  til tolvtonemusikk representert ved komponister fra Russland, Østerrike- Ungarn, USA, Frankrike, England, Finland, Tyskland m.m.
Programmet presenteres søndag 9.nov. på Myren gård hvor elever og lærere opptrer enkeltvis og i grupper,- instrumentalt og vokalt.

Entre koster kr. 50,- inkludert suppe med tilbehør.
Arr: Myrens venner.

av Nodeland, Ivar, publisert 6. november 2014 | Skriv ut siden