Kun Tiger L
© E-Sport - Vågsbygd vgs

E-Sport - Vågsbygd vgs

Går du i 10. klasse og ønsker toppidrett E-sport? Går du i Vg1 eller Vg2 og ønsker toppidrett E-sport? Velkommen til Vågsbygd vgs!

E-sport er en samlebetegnelse for ulike former for dataspillkonkurranser og er i dag en av verdens største idretter. Tallet på utøvere i verden ventes å stige til 145 millioner i løpet av 2018. Ferdigheter som utvikles gjennom utøvelse av E-sport har fått en økende betydning i arbeidslivet.

Skolen ønsker å legge til rette for at elevene kan videreutvikle sine ferdigheter i de respektive spillene gjennom faget Toppidrett E-sport, et nytt programfag som skal tilbys ved skolen på alle tre trinn (Toppidrett1, Toppidrett2 og Toppidrett3).
E-sport er et 5-timers fag på linje med andre toppidrettstilbud i f.eks. fotball, håndball, sjakk og golf og gir karakter som i andre fag. I læreplanen til toppidrett er tre områder i fokus; treningsplanlegging, basistrening og ferdighetsutvikling. Som toppidrettsutøver er det viktig å ha et bevisst forhold til hva som er nødvendig for å kunne prestere på toppnivå og en sunn livsstil er noe av det som skal til for å lykkes. En viktig del av faget vil i tillegg være strategisk planlegging og mental trening, for å være rustet til å gjennomføre konkurranser som går over et lengre tidsperspektiv.
Skolen har et eget spillerom med gode gaming maskiner og nødvendig utstyr for å drive denne formen for idrett. Rommet gir mulighet for å ha tilskuere til stede under turneringer og øvelser.
Faget gir en god innføring i toppidrettsutvikling og prestasjonsutvikling innenfor E-sport. Elever i E-sport faget vil i tillegg til å delta på lokale og nasjonale turneringer, forplikte seg til å delta på skolens ulike E-sport lag i Telenorligaen.

Plakat Stor

av Nodeland, Ivar, publisert 12. november 2018 | Skriv ut siden