Kun Tiger L
© E-Sport - Vågsbygd vgs

E-Sport - Vågsbygd vgs

Elever som er aktive idrettsutøvere eller har særlig interesse for idrett, kan få spesialtilpasset opplegg integrert i sitt studiespesialiserende utdanningsløp.

Breddeidrett
Breddeidrett legger opp til mye aktivitet og tilbudet er delt i 3 hovedområder:
IdrettsaktIvIterer fokuserer på idrettsgrener som innebandy, fotball, håndball, klatring, basketball, frisbee og badminton.
* Basistrening vektlegger utholdenhet, styrke, spenst, hurtighet, koordinasjon og teknikk og deltakelse i lokalt basismesterskap.
* Fysisk aktivitet og helse handler om helsefremmende
og skadeforebyggende trening, samt fysiologiske virkninger av
trening.

Toppidrett E-Sport, Vg1, Vg2, Vg3

E-sport er en samlebetegnelse for ulike former for dataspillkonkurranser og er i dag en av verdens største idretter. Tallet på utøvere i verden ventes å stige til 145 millioner i løpet av 2018. Ferdigheter som utvikles gjennom utøvelse av E-sport har fått en økende betydning i arbeidslivet.

Skolen ønsker å legge til rette for at elevene kan videreutvikle sine ferdigheter i de respektive spillene gjennom faget Toppidrett E-sport, et nytt programfag som skal tilbys ved skolen på alle tre trinn (Toppidrett1, Toppidrett2 og Toppidrett3).

E-sport er et 5-timers fag på linje med andre toppidrettstilbud i f.eks. fotball, håndball, sjakk og golf og gir karakter som i andre fag. I læreplanen til toppidrett er tre områder i fokus; treningsplanlegging, basistrening og ferdighetsutvikling. Som toppidrettsutøver er det viktig å ha et bevisst forhold til hva som er nødvendig for å kunne prestere på toppnivå og en sunn livsstil er noe av det som skal til for å lykkes. En viktig del av faget vil i tillegg være strategisk planlegging og mental trening, for å være rustet til å gjennomføre konkurranser som går over et lengre tidsperspektiv.

Skolen har et eget spillerom med gode gaming maskiner og nødvendig utstyr for å drive denne formen for idrett. Rommet gir mulighet for å ha tilskuere til stede under turneringer og øvelser.

Faget gir en god innføring i toppidrettsutvikling og prestasjonsutvikling innenfor E-sport. Elever i E-sport faget vil i tillegg til å delta på lokale og nasjonale turneringer, forplikte seg til å delta på skolens ulike E-sport lag i Telenorligaen.

Vi har fått låne bilder fra Tiller VGS i Trondheim som har tilsvarende tilbud.

av Nodeland, Ivar, publisert 5. november 2018 | Skriv ut siden