Elever som er aktive idrettsutøvere eller har særlig interesse for idrett, kan få spesialtilpasset opplegg integrert i sitt studiespesialiserende utdanningsløp.

Breddeidrett
Breddeidrett legger opp til mye aktivitet og tilbudet er delt i 3 hovedområder:
IdrettsaktIvIterer fokuserer på idrettsgrener som innebandy, fotball, håndball, klatring, basketball, frisbee og badminton.
* Basistrening vektlegger utholdenhet, styrke, spenst, hurtighet, koordinasjon og teknikk og deltakelse i lokalt basismesterskap.
* Fysisk aktivitet og helse handler om helsefremmende
og skadeforebyggende trening, samt fysiologiske virkninger av
trening.

Toppidrett
Toppidrett tilbyr elever ved studiespesialiserende retning en unik mulighet til å drive med sin spesialidrett i skoletiden. Her kan det legges til rette for alle idretter, i nært samarbeid med klubbtrener. Toppidrettsutøvere gis mulighet til å jobbe selvstendig og under veiledning fra lærer og trener.Toppidrett inneholder 3 hovedområder:
* Treningsplanlegging: Fokus på kort- og langsiktige planer i forhold til sin spesialidrett.
* Basistrening: Fokus på basisferdigheter og skadeforebygging.
* FerdighetsutvIkling: Fokus på ferdighetsutvikling innen egen gren.

av Nodeland, Ivar, publisert 3. mai 2013 | Skriv ut siden