Samfunnsfaglig engelsk

Hvor ofte er det valg i USA? Hvordan foregår selve valgprosessen? Hvordan er forholdet mellom The House of Commons og The House of Lords i Storbritannia? Vil unionen mellom England, Skottland, Wales og Nord-Irland bli oppløst? Hva var The Age of Reason? I faget samfunnsfaglig engelsk fokuserer vi på samfunnsliv, historie og kulturelle aspekter, og faget er en gullgruve for alle med en interesse for den angloamerikanske verden.

På høsten drar vi på studietur til England – vi besøker historiske steder som The Tower og The Houses of Parliament og får med oss kulturopplevelser av ulik art, som f.eks. “Evensong” i St Paul’s, besøk på National Gallery, musikaler, teaterstykker …

Bli med på reisen – både den geografiske og den faglige!

 

Engelsk litteratur og kultur

Litteratur har til alle tider hjulpet menneskene med å forstå både seg selv verden rundt seg. Gjennom å lese litteratur fra ulike perioder kan vi besøke ulike tider og få en bedre forståelse av hva det vil si å være menneske gjennom historien. Programfaget i engelsk litteratur tar deg med på en reise gjennom ord og tanker til mennesker som har skrevet gjennom århundrene, og helt fram til i dag. Blir du med?

 

Internasjonal engelsk

Hvor ofte har du bruk for engelsk? I hvilke sammenhenger er gode engelskkunnskaper en fordel? I utdannings- eller jobbsammenheng? Finnes det ett eller mange «engelsker»?  Hører du forskjell på f.eks. Australsk og Karibisk engelsk, og hvorfor er dette viktig å kjenne til?

Lar vi oss påvirke av moderne medier? Av film? Av musikk? Multikulturelle samfunn åpner for nye muligheter og utfordringer. Verden forandres, globale utfordringer som trafficing, borgerkriger og klimaendringer er temaer vi jobber med. Hva gjøres for å løse denne type utfordringer?   

Frister disse smakebiter fra faget Internasjonal engelsk? Bli med og utforsk verdensspråket!

av Nodeland, Ivar, publisert 14. mai 2013 | Skriv ut siden