Vg1 Drama presenterer: "Sånn var verden"

Vg1 Drama har jobbet frem en forestilling om ytringsfrihet.

illustrajson for forestillingen sånn var verden - Klikk for stort bilde

Forestilling spilles på Vågsbygd videregående i skolens aula:

Torsdag 19. januar kl. 19:00
Fredag 20. januar kl. 19:00
Lørdag 21. januar kl. 19:00

Billettpriser:

Barn/ungdom/student: 85 kr.
Voksen: 150 kr.

Om forestillingen "Sånn var verden"
1. klasse drama ved Vågsbygd videregående skole har siden i høst jobbet med å skape en forestilling ut fra tematikken ytringsfrihet. Hva betyr ytringsfrihet? Hva betyr den i våre liv? Hvordan hadde livene våre sett ut uten ytringsfrihet? Hva om jeg hadde levd i Pakistan? Eller i USA? På hvilken måte påvirker hendelsene i Iran mitt liv som ung kvinne i Norge? Hvordan påvirker cancel culture og woke-bevegelsen ytringsfriheten vår? Hva ville mitt yngre jeg tenkt om hvem jeg vokste opp til å bli? Hvorfor må jeg være så ydmyk hele tiden? Hvordan får jeg meg kjæreste? Og hvordan lever jeg et godt liv?

Dette er noen av spørsmålene vi har stilt oss selv i arbeidet med denne forestillingen. Dere kan vente dere en teaterforestilling med en fragmentert form som benytter seg av mange ulike innganger til teaterfaget. Det gjennomgående elementet i vår forestilling som knytter det hele sammen er 12 monologer der ungdommene selv får åpne hjertet sitt og si noe om det som betyr mye for dem i møte med tematikken ytringsfrihet.

Sånn var verden er en forestilling om å vokse opp i en turbulent verden. Hvordan det er å være ungdom i en tid preget av store samfunnsendringer, ekstremisme, undertrykkelse og krig. Men det er også en forestilling om det mellommenneskelige, og det helt nære. Sånn var verden er en forestilling om håp - og ønsket om en bedre fremtid.

Mer informasjon om forestillingen