Vinterens sjakkturnering er godt i gang. Den spilles i biblioteket i midttimen og er et hyggelig sosialt innslag i  hverdagen!

Velkommen til oss!

Rekkefølgen for presentasjonen

00:00 Intro
00:28 Rektorhilsen
03:59 Forskerlinja
04:48 Studiespesialisering
06:16 musikk, dans og drama
12:11 Biblioteket
13:25 Studiereiser

 

Ettersom korona-situasjonen ikke gjør det mulig å holde en ordinær åpen skole på kvelden, velger vi å gjennomføre denne digital. 

Her får du en presentasjon av skolens tilbud og kan stille spørsmål til avdelingsledere og rådgivere. 

Du kan fortsatt stille oss spørsmål, om du har noe du lurer på.  facebookinstagram eller epost.

 2DR har i høst jobbet fram og vist forestillingen "Klem, Oss,". en egenprodusert forestilling, hvor de har jobbet med å utforske hvorfor menneskelig kontakt er så viktig for oss, og utvikle ideer som etter hvert har blitt til en ferdig forestilling klar til å vises for publikum! Her er alt skapt av elevene selv og ingen manus å lene seg på. Vi er stolte av ungdommene som bruker teaterscenen til å løfte fra sin egen stemme! 

Elevene i 3 MU kunne nok en gang stå på konsertscenen og spille for et helt spesielt publikum, nemlig 10. klassingene som var her på hospitering. Musikkelevene gav alt og gjorde virkelig sitt for å gi våre kommende elever den inspirasjon og musikkglede som de selv har fått ved å gå her på skolen!  

«Musikklinjen på Vågsbygd VGS gav meg minner, erfaringer og opplevelser som jeg tar med meg videre i livet. Jeg fikk lære om musikkens historie, men mest av alt utvikle meg som sanger, låtskriver og musiker. Jeg vil for alltid se tilbake på årene mine på Vågsbygd med et smil. Jeg ble utfordret til å bruke instrumentet mitt på nye måter og virkelig tråkke utenfor komfortsonen min. Dette har vært med på å føre meg dit jeg er i dag, og det er jeg alltid takknemlig for.» - SOFIE. 

Følg SOFIE sin opptreden på Beat for Beat på NRK1 og NRK TV fredag 19.11 kl 20:05 

  Endelig fikk 3 MU stå på scenen og spille live! Konsert ble spilt den dagen Norge åpnet opp, og det var deilig å få vise seg fram for et ekte levende publikum igjen!

1DR ble invitert til Filmverkstedet på Samsen Kulturhus, og fikk være med på et filmsett! Gjengen fikk prøve seg som filmskuespillere, regissør, kamera, lydteknikk og alt annet som en filmproduksjon innebærer. Workshopen ble ledet av filmregissør Ola Røyseland, som også er mannen bak Filmverkstedet. En sinnsykt gøy og lærerik dag! 
"Det var veldig gøy - en helt ny experience! Jeg lærte masse nytt som er veldig nyttig - spesielt for meg som vil bli regissør! Ola var veldig hyggelig og  morsom." -Julia 

Ikke feil å våkne i slike omgivelser! 1STF tok kanoene fatt for å komme seg ut i naturen og bli mer kjent med dyrelivet og hverandre. Gapahukene ved Donevann er et nydelig sted å benytte til «Bli kjent» tur og elevene koste seg i det fine været. 

 

Mandag hadde alle elever i Vg2 en annerledes historietime: Filmregissør Ole Bernt Tellefsen fortalte om hvordan han har laget den historiske dokumentarfilmen «Slaveskipet» om Norsk kolonihistorie. Og etter å ha sett filmen hadde elevene masse spørsmål til regissøren.  
Filmen klassen så ligger på NRK: NRK TV – Slaveskipet - Norges mørke kolonihistorie 
Bildebruk fra film/innspilling etter tillatelse fra regissør. Foto inne: Ingrid Wiksen Næser  

Forskerlinja VG1 tester ut nye verktøy i felt. En app som skal hjelpe oss med å sette riktig navn på arter. Med litt trening blir dette et nyttig verkøy 

Til toppen