Endelig fikk 3 MU stå på scenen og spille live! Konsert ble spilt den dagen Norge åpnet opp, og det var deilig å få vise seg fram for et ekte levende publikum igjen!

1DR ble invitert til Filmverkstedet på Samsen Kulturhus, og fikk være med på et filmsett! Gjengen fikk prøve seg som filmskuespillere, regissør, kamera, lydteknikk og alt annet som en filmproduksjon innebærer. Workshopen ble ledet av filmregissør Ola Røyseland, som også er mannen bak Filmverkstedet. En sinnsykt gøy og lærerik dag! 
"Det var veldig gøy - en helt ny experience! Jeg lærte masse nytt som er veldig nyttig - spesielt for meg som vil bli regissør! Ola var veldig hyggelig og  morsom." -Julia 

Ikke feil å våkne i slike omgivelser! 1STF tok kanoene fatt for å komme seg ut i naturen og bli mer kjent med dyrelivet og hverandre. Gapahukene ved Donevann er et nydelig sted å benytte til «Bli kjent» tur og elevene koste seg i det fine været. 

 

Mandag hadde alle elever i Vg2 en annerledes historietime: Filmregissør Ole Bernt Tellefsen fortalte om hvordan han har laget den historiske dokumentarfilmen «Slaveskipet» om Norsk kolonihistorie. Og etter å ha sett filmen hadde elevene masse spørsmål til regissøren.  
Filmen klassen så ligger på NRK: NRK TV – Slaveskipet - Norges mørke kolonihistorie 
Bildebruk fra film/innspilling etter tillatelse fra regissør. Foto inne: Ingrid Wiksen Næser  

Forskerlinja VG1 tester ut nye verktøy i felt. En app som skal hjelpe oss med å sette riktig navn på arter. Med litt trening blir dette et nyttig verkøy 

Fadderne ordnet rebusløp for flere av klassene den første uken. Det er lettere å bli kjent når man gjør ting utenfor klasserommet i en hyggelig og uformell setting. Elevene fikk prøvd seg på øvelser som ligger godt utenfor OL-programmet: Lengste Post-it lenke, melkekartongflytting og tennisballstafett for å nevne noe. Med pizza i premie til beste klassen var det høy intensitet, god stemning og frislipp av konkurranseinstinkt på de fleste stasjonene! 

Kan man slippe ett egg fra 6,5 meters høyde uten at det knuser ved hjelp av spagetti, kjeks, q-tips, plastkopper og noen fyrstikker? Forskerlinja gikk løs på oppgaven med kreativitet og iver, og det ble pønsket ut mange ulike måter å løse oppgaven på. Etter slipp fra balkongen noen timer senere var det liten tvil opp om oppgaven var bestått eller ikke! 

Til toppen