Elever med på norsk-polsk prosjekt

Skoleåret 2023-24 er Vågsbygd videregående skole så heldig å få være en av åtte skoler som deltar i et norsk-polsk prosjekt som har som mål å bekjempe antisemittisme, fremmedfiendtlighet og rasisme.

Fire ungdommer står smilende på rekke og holder rundt skuldrene på hverandre. Foto. - Klikk for stort bildeDisse ungdommene deltar på prosjektet. Fra venstre: Aron Fosseli Mørkestøl, Kristian Glesne, Hannah Wessman og Hannah Elisabeth Skårdal Jensen. Ingrid Wiksen Næser

Prosjektet som heter: «Fighting antisemitism, xenophobia and racism now!» er organisert av Det Europeiske Wergelandsenteret i samarbeid med POLIN Museum. Prosjektet er finansiert av EØS-midler.

Fire elever fra vg2 ved vår skole deltar sammen med lærer Ingrid Wiksen Næser. Prosjektet bygger på historiske hendelser i Norge og Polen (22. juli og Holocaust). Det starter med en workshop på Utøya i september og avsluttes med en workshop i Warszawa i mars. Mellom workshopene er de deltakende elevene med på å arrangere lokale prosjekter på skolen. Siden halvparten av deltakerne er polske og halvparten norske, vil prosjektet foregå på engelsk. Deltakelse i prosjektet, inkludert reise og opphold til workshopene er gratis. 

Les om prosjektet her.