"Nei til narkotika"-arrangement

I slutten av november arrangerte russestyret på Vågsbygd vgs. et 'Nei til narkotika'-event, hvor hele vg2 og vg3 deltok for å lære mer om rusmisbruk og narkotiske stoffer. Hele arrangementet ble ledet av Sarah Eikeland og Henriette Klemo-Hjemdal fra russestyret.

Tolv personer poserer for et gruppebilde. Foto. - Klikk for stort bildeRussestyret var arrangør. Her sammen med representantene fra A-larm. Leo Lid Sundsfjord

“Russestyret ville arrangere et foredrag rett og slett fordi det er et super viktig tema og det var nei til narkotika uke på skolen, og da ville vi kjøre fullt ut og få noe nytte av den uka. Vi syns det var veldig viktig å arrangere et slik arrangement for å få frem at vi ønsker å snu «trenden» med narkotika og sånn det har blitt. Både blant russen, men også generelt ungdom” forteller Sarah og Henriette.  

Gjestene Thomas Brekke og Steffen Birkeland fra A-larm snakket om sine erfaringer som rusmisbrukere og hvordan livet har vært etter rusen. En viktig faktor for dette arrangementet var det er ikke skulle bli en “vanlig undervisningstime” men vise at dette er ekte og realiteten for mange mennesker.  

“Tror ikke alle vet hvor farlig det er, og derfor var det utrolig fint at vi fikk besøk av A-larm som hadde tidligere brukere til å fortelle” sier Sarah og Henriette videre.

“Jeg tror og håper at det var noen som satt på foredraget og følte seg truffet på et vis og at det da kan ha hjulpet. Jeg tror når vi står sammen og russen viser engasjement for en slik trend, så vil det bli «mindre kult» og kanskje vi får noen tilfeller mindre.”

Etter at Thomas og Steffen hadde fortalt sin historie, åpnet de opp for spørsmål fra salen, og mange elever stilte da spørsmål. Blant disse var tematikk som rehab, rusferom, årsaker til at folk ruser seg og hvordan hjelpe folk som har et rusproblem.

Publikum sett bakfra. Scene med fire personer og en skjerm er i bakgrunnen av bildet. Foto. - Klikk for stort bildeElever fra vg2 og vg3 var tilhørere. Leo Lid Sundsfjord


Det er viktig å ha et forum hvor man kan snakke om ting som er vanskelige og som kan være utfordrende for elevene, samt hjelpe dem med ressurser og vise at vi er tilgjengelige for dem! Et utrolig flott og lærerikt arrangement, og vi er utrolig stolte av russestyret vårt som engasjerte seg i dette med god hjelp fra A-larm.  

Tolv personer poserer for et gruppebilde. Foto. - Klikk for stort bildeDet var god stemning blant arrangørene. Leo Lid Sundsfjord

Under kan du se en liten videosnutt som russestyret laget fra dagen, samt intervju med elever: