Talekonkurranse

Vågsbygd vgs. er igjen med i årets Ta ordet-konkurranse! Dette er en talekonkurranse for elever på videregående skole i regi av Retorikkgruppen ved Universitetet i Bergen. 

Fem jenter står smilende på rekke. Foto. - Klikk for stort bildeÅrets deltakere: Zakia Ahmadi (3PB) Christiane Ottosen Gjøvland (3MU), Isabel Lohne Roslund (3DA), Marie Flageborg Jakobsen (3STF) og Henriette Klemo-Hjemdal (3STA). Leo Lid Sundsfjord

Årets tema for talene er «drømmer». Fredag 13. oktober ble det holdt skolefinale på Vågsbygd vgs. Deltakerne presenterte et bredt spekter av tolkninger av hva drømmer betyr for dem. Noen talere vevde inn personlige historier, og viste hvordan deres drømmer hadde vært drivkraften bak deres suksess. Andre valgte å sette søkelys på samfunnets utfordringer og håpet om en bedre fremtid, og argumenterte for at det var vårt felles ansvar å jobbe for å oppfylle drømmene til kommende generasjoner. Det var også en imponerende variasjon i presentasjonsstiler. Noen elever brukte poetiske uttrykk og metaforer, mens andre tok en mer analytisk tilnærming, og brukte forskning og statistikk for å underbygge deres synspunkter om drømmenes betydning for individuell og samfunnsmessig utvikling. 

En smilende jente i hettegenser med armene i kors.  I bakgrunnen trær med høstløv og en abstrakt skulptur. Foto. - Klikk for stort bildeVinneren av årets talekonkurranse: Henriette Klemo-Hjemdal fra 3STA. Leo Lid Sundsfjord

Henriette Klemo-Hjemdal fra 3STA vant både publikumsprisen og fagjuryprisen, og skal dermed representere skolen i årets Ta ordet. Senere i oktober skal hun delta på workshop for skolevinnerne, før seks finalister fra hele landet blir plukket ut til å være med i finalen i Bergen 30. november. Vi gratulerer Henriette, og ønsker henne lykke til videre i konkurransen!